Waarom Tessalniettemin?

Alweer een jaar of wat geleden kreeg ik voor mijn verjaardag een website kado van inmiddels oud-huisgenoot en topvormgever, Gert Franke. Heel fijn, want de opdrachten had ik al, maar de online bekendheid was nog ver te zoeken. Een logo en huisstijl hoorden daarbij.

Maar ondertussen kan ik wel zeggen dat ik me heb ontwikkeld. Mijn studie Nederlandse taal en cultuur was slechts het begin van mijn interesse in onze taal. In de praktijk heb ik geleerd dat vooral de combinatie van taal en techniek, het schrijven en redigeren en tegelijkertijd het technisch bouwen en onderhouden van een website, me uitdaagt. Bovendien heb ik er plezier in, en dat is het allerbelangrijkste. Je moet doen wat je het leukste vindt.

Dit besef heeft de afgelopen maanden geleid tot een innerlijke zoektocht naar de vernieuwing van wat ik al deed. Waar sta ik? Wat wil ik echt? Hoe nu verder? Gecoacht en wel, weet ik dat nu een beetje beter. Een beetje ja, want niets is zeker.

Terwijl de ideeën voor een nieuwe bedrijfsnaam door mijn hoofd spookten, ben ik ook nog eens verhuisd. Ik ga voor de volledige 'rebirth'. Niets minder, maar altijd meer. Tessalniettemin dus. Tessalniettemin is meer dan wat je bij eerste oogopslag ziet; een ontwikkeling van goed naar beter, een investering maar een zorg minder, plusminus de beste keus die je kunt maken. Het staat voor verandering, voor een tegenstelling die een verbetering belooft.

Mijn visie is eenvoudig en gebaseerd op een voor menigeen bekend rijmpje, want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. 'Tekst is een afdruk van een indruk die met nadruk vraagt om een herdruk'. Ik schrijf het liefst een persoonlijk of informatief verhaal, vanuit de indruk die ik heb opgedaan op locatie. Tekst is een permanente en persoonlijke afdruk, soms met inkt, soms met techniek. Verspreid door herdruk, via on- en offline media.