Leef, heb lief en lach...

Eindelijk is het 2014! Een nieuw jaar, wat heb ik daar lang op gewacht. Ik word altijd een beetje ongeduldig, zo ergens vanaf half november. Je weet dat er iets staat te gebeuren, het is ieder jaar weer hetzelfde, en toch zijn de verwachtingen hooggespannen.

Sommige mensen genieten van die tijd van het jaar; van je kinderen allerlei verzinsels op de mouw spelden, van samen gezellig de kerstboom optuigen, van zoeken naar het perfecte kerstkado in bomvolle winkels, van je volstoppen met veel te veel zoetigheid en wachten tot 31 december middernacht om de ander een gelukkig nieuwjaar te wensen... Wat dat dan ook mag zijn, want tja, wanneer zijn we nou nog écht gelukkig?

Ik heb in ieder geval nu een geluksgevoel omdat er een nieuw begin op me wacht, omdat ik weer lekker aan de slag kan, omdat ik in het zonnetje op de bank lig te mopperen over die zaligmakende feestdagen, omdat m'n lief in de keuken koekjes staat te bakken, omdat we net een elektrische tandenborstel hebben gekocht voor een stralend witte glimlach en omdat er morgen weer een dag is met dit soort kleine dingen om je goed over te voelen.

Voor 2014 wens ik iedereen dan ook wat meer bezinning, om af en toe stil te staan bij alledaagse en ondergewaardeerde blijmakers. Dat kunnen we wel gebruiken, want zo gemakkelijk is dat niet altijd. 2014 wordt mijn jaar! Maar vooruit, ook dat van jou, en jou en jou.

Transient
Tags