Wie niet waagt...

Als grafisch ontwerper of fotograaf heb je een portfolio, een visueel tastbaar bewijs van jouw capaciteiten. Iets waar je naar kunt kijken, wat mooi is of juist niet, wat kleur, structuur of diepte heeft. Daar kan ons brein wel iets mee. Bovendien geeft een verzameling van dit soort beeldmateriaal een goede indruk van wat de maker kan. Een signatuur.

De pure tekst van een tekstschrijver is ook mooi, maar wordt niet door iedereen met dezelfde waarde gewaardeerd of beoordeeld. Je kent dat vast wel, zwarte letters op een wit papier; niet veel aan. Maar krijgt deze tekst een visuele weergave met kleur en beeldmateriaal, dan pas wordt vaak de interesse gewekt. Dus wat doe je om als tekstschrijver een bewijs van jouw kunnen te overhandigen? Precies, een blog maken en dit de wereld in helpen in de hoop lezers te treffen die er waarde in vinden.

Ik geef eerlijk toe, ik heb geen idee waar ik mee bezig ben... Wat is bloggen? Wat schrijf je dan precies? Moet ik denken aan een ouderwets dagboek waar ik mijn gedachten en geheimen aan toevertrouw? En hoe 'manipuleer' ik mijn lezers dan zo dat het het juiste doel bereikt? Wat schrijf ik wel en wat schrijf ik niet?

Er is maar één manier om daar achter te komen, gewoon doen. Daarom, zie hier, mijn eerste blog, welke binnenkort onderdeel zal uitmaken van mijn nieuwe website. In een poging u te bereiken, schrijf ik over wat ik meemaak, wat me opvalt, wat ik interessant vind of juist 'boring as hell', maar toch en vooral schrijf ik met taal. Mijn passie voor die vorm van kunst waar je kleur maakt met letters.

Wish me luck en vooral veel inspiratie ;)