Schoenmaker blijf bij je leest

Er is iets voor te zeggen, of liever: het is heel verstandig om iemand in te huren voor iets wat je zelf niet kan, of iets wat je naast je gewone werkzaamheden doet.

Dit weekend werd mijn mening in dit opzicht nog eens extra versterkt toen ik als vrouw met twee linkerhanden probeerde te assisteren bij het opbouwen van onze prachtige keuken. Niet meer doen dus! Lees en huiver (of lach, dat kan ik me ook nog voorstellen).

Om de keuken te plaatsen moesten de leidingen in de muur worden weggewerkt en zou er een extra wandje geplaatst worden van houten latjes met gipsplaten. Ik wilde graag helpen en vind klussen ook best leuk, maar... ik ben er niet zo goed in.

Ik mocht schroeven in het gips schroeven. Dat moest toch wel lukken. Helaas bleek bij inschakelen van de stroom dat ik met een schroef door de elektriciteitskabel had geboord. Kan gebeuren, zou je denken. Maar het wordt nog erger. Terwijl mijn vriend stond te zwoegen om de waterleiding te verleggen, besloot ik eens even rustig naar het toilet te gaan. Nu schijnt het zo te zijn dat er altijd een beetje water in de leiding blijft wat eruit komt door de druk die het doorspoelen teweegbrengt. Dat weet ik nu. En de onderbuurvrouw waarschijnlijk ook.

Je begrijpt dat ik me uit de voeten heb gemaakt en me heb teruggetrokken achter de pc, mijn domein. Daar kwam ik tot de conclusie dat, hoe graag je iets ook wilt kunnen, je soms beter iemand kunt inhuren. Onkundige hulp maakt het alleen maar erger. Zo heeft ieder zijn vak!