Spread the word

Een brutaal mens heeft de halve wereld. Zo leerde ik vroeger van mijn moeder (die overigens zelf helemaal niet zo brutaal is, maar misschien dat ze het ons daarom ook wel probeerde bij te brengen). En 'brutaal-zijn' wordt over het algemeen helemaal niet zo gewaardeerd. Maar als ondernemer heb je wel een beetje brutaliteit nodig, of liever gezegd lef, moed en weinig schaamte. Verlegenheid is taboe en initiatief nemen is belangrijk voor een succesvol bestaan.

Maar ja, ik ben wie ik ben, en daar ben ik trots op, dus ik koester het beetje verlegenheid wat ik heb en grijp verder alle kansen die ik kan pakken. Ik geloof niet in 'ikke en de rest kan stikken', en ik vind mezelf niet naïef als ik zeg dat eerlijkheid het langst duurt. Mijn visie 'tekst is een persoonlijke afdruk van een indruk' is ook niets waard als ik een keiharde zakenvrouw zou zijn. Dus ik beschouw mezelf als 'halfzachte' zakenvrouw en daar ben ik heel tevreden mee.

Wonende als nieuwe zzp'er in IJsselstein, zoek ik naar manieren om mijn netwerk uit te breiden. Zo kwam ik onlangs terecht bij de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente IJsselstein. In een nieuwe gemeente werkt alles weer net even anders. Bovendien wil je als zelfstandige zonder personeel met een maatschappelijke interesse je netwerk in je woonplaats graag en snel uitbreiden. Ik kreeg voldoende informatie voor een aantal nieuwe stappen in het IJsselsteinse ondernemersgebied, en wat contactgegevens voor de eerstvolgende stap.

Maar weet je wat ook heel mooi zou zijn: een artikel in het Zenderstreeknieuws; de lokale krant! En dus neem ik een eerste stap door dit hardop te roepen. Ik vermoed dat er nog wel wat stappen nodig zijn om dit te bereiken, maar ik ben vasthoudend. Ik roep op tot journalistiek Nederland (of gewoon iemand in mijn netwerk met connecties): 'erken mij of draag mij voor als nieuwshebbend item'. Ontdek wat Tessalniettemin nog meer te bieden heeft!

Please RT, stuur door, zeg het voort, spread the word...

zeg het voort.jpg