Verliefd op Ibiza

Een beetje ontspanning is af en toe nodig... Ik zeg niet dat ik gestresst ben, maar soms kan ik me weleens druk maken om dingen en dat was achteraf helemaal niet nodig. Hoe vaak moet je leren dat je zoveel scenario's kunt bedenken, maar er geen een uit blijkt te komen? Het loopt altijd anders dan verwacht en dan had je die energie beter ergens anders voor kunnen gebruiken. Goed, such is life.

Zojuist kwam ik een aantal oefeningen tegen om je stressniveau te verlagen. Die heb ik even uitgeprobeerd, maar was eigenlijk te ongeduldig omdat ik geïnspireerd raakte om mijn gedachten op papier te zetten. Iets wat bij mij ook heel ontspannend werkt, maar dat was vast niet de insteek van deze energieverhogende lichamelijke opdrachten.

Het is iets van deze tijd: stress. Er wordt ons nogal wat druk opgelegd, maar dat doen we ook onszelf aan natuurlijk. Gezien het succes van zelfhulpboeken en coachingsbureaus die als paddenstoelen uit de grond schieten kun je er wel vanuit gaan dat er heel wat mensen zijn die het liever anders zouden doen. We willen aardig gevonden worden, voldoen aan een schoonheidsideaal, de leukste kleding dragen, succesvol zijn, veel geld verdienen en 'utopia' ligt steeds verder weg. 

En denk eens aan al die kinderen die nu op de basisschool zitten en de hele week naschoolse activiteiten beoefenen en dan in het weekend ook nog van alles moeten. Terwijl ze misschien het liefst met een kop thee en een koekje op de bank willen hangen met een boek, maar dat ze dat zelf niet weten omdat in hun wereld stress nog normaler is geworden.

Soms verlang ik naar de eenvoud van vroeger. Toen moeders het huishouden deden en voor de kinderen zorgden en vaders het brood op de plank brachten. Totaal niet geëmancipeerd natuurlijk, maar waarom is zo'n strikte verdeling eigenlijk zo slecht? Als je één taak hebt om je op te focussen, ben je dan niet beter af?

Dus ik richt me maar weer op mijn taak; het succes van Tessalniettemin. Waar ik tot op heden totaal niet ontevreden over ben. Ik laat het huishouden voor wat het is, eventjes dan. En voor de ontspanning heb ik dan ook maar een tripje Ibiza geboekt. Papier, een pen, een boek of twee en een knappe man mee en moet je eens kijken hoe zen ik terugkom :)

keep calm.png