top of page

Schrijven voor het web

Het maken van een website is heel leuk, interessant en noodzakelijk wil je als ondernemer vindbaar zijn. Met de juiste tools kun je als ‘hobbyist’ al een heel eind komen met je eigen website. Misschien heb je zelfs al een website, maar ben je nog niet tevreden over de informatie die erop staat. Hulp is onderweg, want ik geef je vijf belangrijke regels bij het schrijven voor het web.


Jouw lezer wil informatie... en snel

Het schrijven van een webtekst is wel echt anders dan het schrijven voor gedrukte media. En dat komt met name door het gedrag van een online lezer. Een weblezer scant een pagina, kijkt vooral naar koppen en zit niet te wachten op een langdradig verhaal. Deze lezer heeft een doel; het zo snel mogelijk vergaren van informatie. Uit onderzoek is gebleken dat men online globaler leest en meer scant op relevante inhoud. De gewenste informatie moet makkelijk vindbaar zijn en het moet vooral niet teveel tijd kosten. Met dat gedrag moet je rekening houden bij het schrijven voor jouw website.


Heb je zelf geen tijd om webteksten te schrijven?

Of ontdek je dat het moeilijker is dan je dacht? Laat je het schrijfproces liever aan een ander over?

Tessalniettemin schrijft jouw meest eigen verhaal, inclusief tips over navigatie, linkbuilding en vooruit een beetje SEO.


Webteksten schrijven


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page