top of page

Vijf tips voor het schrijven van webteksten

  1. Bedenk voor wie je schrijft Het is altijd goed om van tevoren duidelijk te hebben voor wie je schrijft. Hoe meer je boodschap is aangepast aan deze doelgroep, hoe beter de informatie overkomt. Wat voor vragen of behoeften hebben de bezoekers van jouw site? Willen zij formeel of informeel aangesproken worden? Kun je jouw klanten emotioneel beïnvloeden of zijn zij heel zakelijk ingesteld? Schrijf alsof je een gesprek voert met jouw klant.

  2. First things first Begin met je belangrijkste boodschap… en daarna volgt de rest. Zo speel je in op de interesse van je lezer. Geef snel genoeg informatie om de lezer te prikkelen. Geef antwoorden op mogelijke of veelvoorkomende vragen. Ben je hierin geslaagd? Dan gaat hij zich verder verdiepen in jouw verhaal. Vooral op je homepage is het dus belangrijk om kort uitnodigende info te geven.

  3. Houd het simpel Eenvoudige taal is voor álle doelgroepen beter te begrijpen. Dus ook voor belangrijke directeuren en de betere vakman. Schrijf zoals je spreekt en let op spelling en interpunctie. En hoewel je er zelf misschien niet zo op let, een ander vindt correcte spelling misschien wel heel belangrijk. Een goede Nederlandse tekst geeft meer uitstraling en vertrouwen. Je hebt er aandacht aan besteed en dat zie je!

  4. Lap SEO aan je laars Niet echt natuurlijk, maar bedenk wel dat het ook heel belangrijk is om vooral een goede tekst te schrijven. Je hebt er niks aan om te voldoen aan alle Google-richtlijnen en ondertussen een onleesbare of onbegrijpelijke info te geven. Natuurlijk kun je onderzoek doen naar ‘keywords’ en schrijf je minimaal 300 woorden over een onderwerp. Maar let vooral ook op inhoudelijke kwaliteit!

  5. Gebruik beeld en een eigen stijl Het oog wil ook wat. En daarom, los van het feit dat ook het gebruik van afbeeldingen jouw ranking bepaalt, is het belangrijk om een consequente (huis)stijl te volgen. Heb je al eens nagedacht over hoe je wilt dat jouw communicatie eruitziet voor buitenstaanders? Verzorgd of mooi, is een heel gangbaar antwoord. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om op te vallen, maar wel herkenbaar.

Succes! You can do it...

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page