top of page

Verleid jouw klant met klare taal!

Oeh, dat klinkt spannend! Natuurlijk willen we allemaal een beetje verleiden. Ook in de zakelijke wereld is verleiding gewenst, want zeg nou zelf... het mag allemaal wel wat spannender. 'What you see is, what you get', is minstens zo belangrijk als 'aantrekken en verleiden'.


Taal als verleiding

In mijn wereld doe ik dat met taal. Dat is natuurlijk ook waar deze blog over gaat, en onbedoeld ook echt niets anders. Terwijl ik jouw verhaal schrijf, zoek ik naar de woorden die passen bij jou, maar die tegelijkertijd jouw doelgroep aanspreken. Het is zoeken en proberen, maar nog meer een kwestie van aanvoelen. Wie ben jij? Wat wil je zeggen? En waarom zeg je 'dit' in plaats van 'dat'. Ja, ja, wie dacht dat het schrijven van een tekstje makkelijk was, komt bedrogen uit. Om maar in de termen van verleiding te blijven spreken.


Het is mijn missie om een goed verhaal neer te zetten. Ik zoek naar een persoonlijke touch, naar aantrekkingskracht van mijn woorden op jouw publiek. Vergelijk mijn tekst met een verleidelijke vrouw, tot in de puntjes verzorgd en niet bang om bekeken te worden. Ze wil dat je haar tot je neemt, om te ervaren welke uitwerking dat heeft en om te reageren op wat het met je doet. Heeft ze jou eenmaal verleid? Dan houd je haar bij je, liefst voor altijd, maar minstens tot je het gelukzalige gevoel verliest. Je gelooft haar bij alles wat ze zegt en dat zorgt voor veel genoegen.


Verleid met jouw verhaal

Mooi toch eigenlijk, zo'n metafoor. Het ondernemerschap is niet anders. Je wilt jouw klanten verleiden. Je wilt ze laten zien wie je bent, wat je in huis hebt, hoe je eruitziet, hoe uniek jouw diensten of producten zijn. En op het moment dat je dit hebt overgebracht, dan zit je goed! Je start een nieuwe samenwerking, die wel jaren kan duren en waar je als ondernemer en als klant veel profijt van hebt. Jij hebt een verleidelijk en passend verhaal nodig.


Maar wie vertelt jouw verhaal, zodanig dat je klant het gelooft? Ik wil het graag proberen. Verdiep je maar eens in mijn verhaal. Vertelt het jou wie ik ben? Ik kan je wel verklappen: ik ben een vrouw die wil verleiden met woorden. Jouw verhaal in mijn woorden dus!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page